Râmnicu Sărat 2021

Date

Cu startul „furat” încă din august 2020 (acțiune despre care am scris aici), ediția din 2021 a trebuit să fie organizată într-un format aparte. Pentru că nu știam contextul în care ne putem organiza, dată fiind pandemia de COVID-19, am decis că e mai bine să împărțim activitățile, pe care trebuia să le desfășurăm la cele 5 centre pentru copiii instituționalizați din Râmnicu Sărat – jud. Buzău, pe durata a 3 weekenduri din luna iulie. Am ales weekendurile 9-11 iulie, 16-18 iulie și 23-25 iulie 2021.

După ce ne-am asigurat că interioarele celor 5 căsuțe: Azur, Magnolia, Orhideea, Campionii și Învingătorii sunt curate și toate băile renovate complet (instalații sanitare schimbate, obiecte sanitare noi, gresie și faianță nouă), dar și acoperișurile și sistemele de colectare pentru apele pluviale înlocuite, am decis că ne putem ocupa de exterioarele caselor și de curțile acestora.

În urma evaluărilor făcute, aveam nevoie de câte 50 de voluntari pentru fiecare etapă și am deschis înscrierile pe site. Încă o dată am realizat cât de receptivă este comunitatea moto din România atunci când vine vorba despre a face bine și a-i ajuta pe cei care au nevoie! În mai puțin de 1 oră jumătate, toate locurile pentru cele 3 weekenduri au fost ocupate!! Vă mulțumim!

9 - 11 iulie 2021

Locuri libere rămase: 0

16 - 18 iulie 2021

Locuri libere rămase: 0

23 - 25 iulie 2021

Locuri libere rămase: 0

9 - 11 iulie 2021

Ca în toate weekendurile, ne-am stabilit „cartierul general” pe stadionul municipal, de la intrarea în localitate. Pentru aceasta mulțumim Primăriei din Râmnicu Sărat.

Pentru acest weekend aveam planificat înălțarea gardurilor, vopsitul stâlpilor de gard, montarea plasei de umbrire pe garduri, repararea copertinelor din spatele caselor și scoaterea gresiei vechi de pe treptele de la intrarea în case.
Nu numai că am reușit tot ce ne planificasem cu gardurile, ba mai mult, cu ajutorul voluntarilor am început și văruirea pereților exteriori, după ce în prealabil a fost aplicată amorsa.

16 - 18 iulie 2021

A fost weekendul cu cea mai intensă activitate.
A fost weekendul în care aveam de betonat curțile centrelor. Am pregătit locul pentru sosirea cifelor cu beton: am nivelat terenul, am pus piatra și plasa pentru armătură, am montat cofrajul pentru turnarea efectivă a betonului.
Totul a fost contracronometru pentru că nu am vrut ca sosirea cifelor să ne prindă nepregătiți, iar betonul să înceapă să se întărească.

A ieșit ca la carte! La sosirea camioanelor cu beton, voluntarii așteptau, încolonați, cu roabele în mână! O determinare și un chef de muncă rar întâlnit, deși termometrele indicau în jurul prânzului nu mai puțin de 38 de grade!!!

23 - 25 iulie 2021

Weekendul în care avea să finalizăm ceea ce ne propusesem cu cele 5 centre pentru copiii instituționalizați din Râmnicu Sărat.
Avea să fie weekendul cu cel mai mare impact asupra vieții zilnice a copiilor ce locuiesc în căsuțe.

Pe lângă faptul că am terminat lucrările de renovare a centrelor, am plantat flori și am creat locuri de joacă pentru copii, în fiecare curte a centrelor! Le-am adus mese de tenis, am montat coșuri de baschet, terenuri pentru badminton, saci de box, dar și un umbrar cu mese și băncuțe, unde copiii îți pot face temele sau citi cărți.

Mai mult, pe stadion, pregătisem o petrecere surpriză pentru copii! Călare pe două roți a oferit fiecărui copil câte un tricou BFH. Clownul Bozo avea să-i întâmpine cu tot felul de jocuri ce i-a înveselit pe micuți. Prietenii noștri, Caudiu Cîrțînă și Anamaria Rusu, i-au inițiat pe copii în ale teatrului și au făcut cu aceștia lecții de dicție. A fost o petrecere pe toată cinstea!

Mulțumim pentru aceasta tuturor celor implicați și sponsorilor acestei ediții: Cosmopolis, Ameropa, Ariston, Ferma Stoian, Ikea, Deep Serv, Călare pe două roți, Augustin Watches, Music For Autism, Produse Artizanale, Crazy Garage, Mapa, Sami Faur Knives, Somir!
Și nu în ultimul rând, mulțumim vouă, voluntarilor, fără de care acțiunile Bikers For Humanity nu ar exista! Ne înclinăm în fața voastră!

Împreună suntem Bikers For Humanity!

Împreună suntem Bikers For Humanity

Mai multe
articole

Înscriere pentru weekendul 1

8 - 10 iulie