BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2023 BREZOI

Date

Trei zile legendare la

Bikers For Humanity Rock Fest 2023

În weekendul care a trecut a avut loc, la Brezoiul Lumii, Bikers For Humanity Rock Fest, cel mai mare festival de rock autohton din România, în prezența a mii de oameni care s-au strâns în locul de poveste pentru a se întâlni cu 18 dintre cele mai bune trupe de la noi.

Între 23 și 25 iunie, Brezoi a devenit epicentrul comunității rock din România, în special a celor călare pe două roți. Trei zile legendare de festival i-au așteptat pe miile de oameni care s-au strâns în cadrul natural pe care îl oferă zona, devenită celebră pentru evenimentele muzicale care se întâmplă acolo. Pe scenă au urcat o varietate de trupe, de la unele foarte tinere la grupuri care cântă de zeci de ani și ale căror hituri s-au transmis din generație în generație.

Prima seară a fost destinată preponderent formațiilor mai tinere și a fost încununată cu un concert Trooper Romania, greii heavy-metalului românesc. electric_humidity_ au spart lăudabil gheața pe scena Bikers For Humanity Rock Fest 2023, fiind urmați de rockerii de la Civic Rebels. Le-au urmat două trupe ceva mai experimentate, dar care încă ne surprind de la o zi la alta cu cât de mult cresc în carieră și în inimile oamenilor. ALTAR Romania a făcut un show memorabil pe scena din județul Vâlcea, din păcate fără legendarul Teo Peter, care deși nu a urcat alături de colegii săi pe scenă din cauza unor probleme de sănătate, a fost în backstage pentru a-i susține, iar energia lui caldă și molipsitoare a ajutat cu siguranță. Bucium au fost și ei la înălțime cu un concert în care ne-am bucurat să auzim atât piese mai vechi din discografia lor, cât și cele de pe cel mai recent album al lor, „Zimbrul Alb”. Basarabenii de la Alternosfera au încins atmosfera cu un setlist de rock alternativ pe care lumea s-a distrat la maximum. Un cor de voci a răsunat alături de ei pe cântece precum „Fântânile”, „Ploile nu vin” sau „Flori de mai”.

Seara de deschidere s-a încheiat cu un show de-a dreptul incendiat oferit de Trooper. Greii heavy-metalului românesc au fost venit cu un show surpriză pentru fanii muzicii rock reuniți la Brezoi. Concertul lor a adus multe efecte pirotehnice care au completat o atmosferă remarcabilă în seara de vineri, 23 iunie. Poate cel mai frumos moment al acestei ediții de festival a fost când Cristian Hrubaru a urcat pe scenă pentru a le înmâna oficial titlul de Ambasadori Bikers For Humanity 2023, un titlu onorific acordat de echipa BFH unei trupe în semn de recunoștință pentru tot sprijinul acordat de aceștia în călătoria caritabilă pe două roți din ultimii șapte ani de existență Bikers For Humanity. Trooper a anunțat vineri pe scenă că oferă basul cu care au înregistrat albumul „X” pentru a fi scos la licitație. El e acum disponibil pe site-ul oficial Bikers For Humanity, iar banii obținuți pe el vor fi un mare ajutor pentru acțiunile caritabile ale motocicliștilor.

Sâmbătă, 25 iunie, a însemnat o combinație ideală între alternativ și metal. Puștii de la Revolter, până nu de mult Revolver, au deschis a doua seară cu o forță peste așteptări. Grupul format din oameni care nici măcar nu au atins vârsta majoratului e printre cele mai promițătoare nume ale noului val de rock. Cântă heavy-metal și dacă o țin tot așa, au șanse reale să tot auzim de ei de aici înainte. Asta e frumos la acest festival, faptul că pe lângă numele cu rezonanță, publicul are ocazia de a vedea trupe fresh, de care poate n-au auzit, dar care îți rămân în memorie odată ce le dai o șansă. În continuarea lor, ANTON a oferit un alt moment highlight al ediției din acest an. După ce au cântat „Oglinda Timpului” alături de Cristian Hrubaru, trupa, DJ-ul Rock FM și publicul numeros au cântat împreună tare și răspicat imnul Bikers For Humanity. Un moment emoționant și imposibil de uitat.

Line-up-ul serii a continuat cu cel mai frumos apus pe acordurile muzicale ale trupei Antract, care au venit cu cele mai îndrăgite piese din discografia lor. Odată apus soarele, scena a fost acaparată de greii metalului românesc, Bucovina. În timpul concertului, Crivăț, solistul grupului, a făcut o pauză între piese pentru a ține un discurs emoționant și frumos despre munca voluntarilor BFH și despre eforturile depuse de aceștia pentru a face cât mai multe fapte caritabile pentru cei mai puțin norocoși.

Noaptea s-a încheiat cu show-urile electrizante ale celor de la Dirty Shirt și Vița de Vie. Dirty Shirt i-a făcut pe oameni să danseze pe ritmurile lor de rock folcloric, iar Vița de Vie a cântat la unison cu cei care abia așteptau să audă live „Basul și cu toba mare” „Iamma”, „Luna și noi” și multe alte hituri îndrăgite.

Seara a treia, cea de închidere, a fost destinată legendelor și nemuritorilor rockului românesc. Gothic Romania, cei care cântă hard rock în România de câteva decenii, au deschis ultima seară Bikers For Humanity Rock Fest 2023. Au urmat Celelalte Cuvinte, care pare că au descoperit elixirul tinereții. Trupa cu o vastă experiență în muzică sună în continuare la fel de bine și are aceeași energie debordantă pe scenă. Setlistul de la Brezoi a conținut și chiar a debutat cu single-uri de pe cel mai recent album al lor, lansat anul acesta. Krypton, grupul fondat de Eugen Mihăescu în 1984, a urcat pe scena festivalului alături de noul lor solist, Dragoș Moldovan, și a dat dovadă de o energie explozivă.

Seara și festivalul s-au încheiat cu trei trupe care au dat României unele dintre cele mai frumoase și îndrăgite piese nemuritoare. Compact cu Paul Ciuci le-a adus aminte oamenilor de hiturile minunate care s-au transmis de la o generație la alta. Mii de oameni prezenți în fața unui amurg de poveste au cântat alături de ei „Fata din vis”, care a împlinit anul acesta 40 de ani, „Cântec pentru prieteni” sau „Un alt început”. Clipe pe care mulți le vor păstra cu ei de acum înainte. Le-au urmat CARGO, cu care publicul a cântat „Ploaia”, melodie care a aniversat anul ăsta 20 de ani de existență, „Ziua vrăjitoarelor” și „Aproape de voi”, unde cu greu te poți abține să nu verși o lacrimă dacă ești printre cei atinși de moștenirea lăsată în urmă de Adrian Bărar. După asemenea momente, nu se putea pleca acasă fără Phoenix și melodiile cu care mulți dintre noi au crescut. „Muguri de fluier”, „Strungă”, „Vremuri” sau „Andrii Popa” au închis ediția a doua a celui mai mare festival de rock autohton din România.

Bikers For Humanity nu e doar un festival care sărbătorește muzica rock românească. Bikers For Humanity Rock Fest e un eveniment despre familie, despre prieteni, despre a fi împreună pentru a crea amintiri noi și de durată, pentru a face bine și pentru a ne bucura de muzica pe care toți o iubim și o fredonăm din suflet. Timp de trei zile, la Brezoi se adună una dintre cele mai frumoase comunități de oameni din țară. Un loc în care toți se simt bine-veniți, confortabil și liberi. O experiență creată pentru a fi trăită și care greu se poate exprima în cuvinte. Trei zile la finalul cărora toate sumele strânse din vânzările de bilete și din merchandise-ul BFH merg direct în sprijinul motocicliștilor, pentru ca ei să-și ducă la capăt lupta pentru cauzele umanitare pe care și le-au asumat.

La finalul unui weekend plin de muzică bună, de momente speciale și de oameni faini, se poate spune că evenimentul a fost un real succes. Abia așteptăm ediția Bikers For Humanity Rock Fest 2024!

Text și foto: Eusebiu Mihail Tudoroiu (Rock FM)

A DOUA ZI LA BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2023

Ieri a avut loc a doua seară de Bikers For Humanity Rock Fest, la Brezoiul Lumii, în prezența unora dintre cele mai bune trupe rock din România și a mii de spectatori care au petrecut pe cinste. Încă o dată oamenii au demonstrat că iubesc muzica rock, în toate formele ei, și că România are una dintre cele mai frumoase comunități de rock. Întregul line-up a adunat trupe atât din genuri, cât și din generații diferite. Am avut parte de la rockeri adolescenți care încă n-au dat bacul; la trupe precum ANTON care sunt de mai puțin de 10 ani pe scenă; la nume cu notorietate precum Antract; grei ai metalului precum Bucovina; iscusiți ai hard-rockului folcloric precum Dirty Shirt; sau Vita de Vie, cei pentru care discoteca încă e prea mică.

Seara a debutat cu tinerii de la Revolter care nu ne-au menajat și au rupt scena în două din prima. Deși n-au chiar toți vârsta legală pentru a conduce, cântă și emană o energie de oameni mari. Și dacă vor continua tot așa, chiar credem că au toate șansele să ajungă mari și să mai tot auzim de ei în viitor.

Deși ploaia a încercat să ne risipească din curaj și din cheful de petrecere, o gașcă atât de frumoasă de rockeri pe motoare e greu de risipit. E minunat să vezi o comunitate de iubitori de muzică strânsă la un loc, care rămâne acolo, fie soare, fie vânt, fie ploaie. Și la urma urmei, chiar e bine venită o doză de răcoreală pe o vreme atât de călduroasă.

A doua trupă care a urcat în a doua zi Bikers For Humanity Rock Fest 2023 a fost Anton. Ovidiu Anton și colegii lui au luat cu asalt scena festivalului și au oferit un show ireproșabil. Setlistul lor a conținut tot ce fanii și-au putut dori: melodii cunoscute, piese de pe albumul viitor pe care îl vor lansa în primăvara lui 2024 și două surprize memorabile. Spre finalul concetului, Cristian Hrubaru a urcat alături de trupă pentru două piese deosebite. Aceștia au cântat „Oglinda Timpului”, cea mai recentă piesă Anton, lansată în februarie. Videoclipul piesei în colaborare cu DJ-ul de la Rock FM a fost lansat joi, 22 iunie, cu o zi înainte de deschiderea Bikers For Humanity Rock Fest. După ea, împreună cu miile de oameni, s-a cântat tare și răspicat imnul BFH. Ăsta va rămâne cu adevărat un moment neprețuit pe care nu-l vom uita curând!

Antract a cântat în duet direct cu apusul de soare. Băieții au oferit un show electrizant care a ținut publicul lipit de scenă ca un magnet, în ciuda ploii care încerca să ne strice atmosfera. Aceștia au inclus în setlist cele mai îndrăgite piese pe care oamenii voiau să le audă și să le cânte alături de ei, iar energia a fost de-a dreptul specială.

Bucovina a fost cu noi și seara trecută și a depășit așteptările. Băieții au urcat pe scenă cu lejeritatea și naturalețea cu ne-au obișnuit și au rupt boxele în două. Felul lor uman și transparent de a cânta, de a interacționa cu publicul și de a spune direct ce gândesc îi cucerește pe oameni la fiecare concert al lor. Crivăț, solistul trupei, a rostit niște cuvinte foarte emoționante și frumoase despre demersurile BFH și despre munca voluntarilor care muncesc neîncetat pentru ca toate inițiativele caritabile să devină realitate.

Dirty Shirt a fost penultima trupă care a urcat pe scena celei de-a doua zile de festival și au reușit să ofere un show complet. Grupul electrizant cu un mare succes în afară țării i-a făcut pe oameni să danseze, să sară și să cânte împreună cu ei. Grupul format reușește să atragă prin câteva elemente distinctive: mix-ul special venit din contrastul între vocile lui Dan „Rini” Crăciun și Robert Rusz, performanța lor instrumentală și modul original în care reușesc să reorchestreze în manieră rock și hard-metal niște cântece din folclorul românesc.

Vița de Vie a încheiat a doua seară din Bikers For Humanity Rock Fest 2023. Imediat după ce am văzut împreună filmulețul prin care am reamintit povestea BFH și a cauzele umanitare pentru care luptăm, Adrian Despot le-a urat „Bună seara!” miilor de fani care nu doar că au rezistat admirabil în ciuda orei târzii, ba chiar au dovedit că aveau niște rezerve secrete de energie cu care au cântat, sărit, urlat, dansat până la ultima piesă. Ce-i drept, e și greu să nu vrei să cânți și să te distrezi pe „Basul și cu toba mare”, „Iamma”, „Praf de stele”, „Luna și noi”, sau „Varză”, cântec unde Despot chiar a primit o varză de la unul dintre oamenii din public, seara trecută.

Ținem să vă mulțumim cu orice ocazie, vouă, celor care veniți și ne sunteți alături în misiunea noastră umanitară! Reamintim că toate sumele strânse din vânzarea biletelor sau din vânzările merchandise-ului BFH sunt un ajutor direct către echipa de motocicliști pentru a-și duce la bun sfârșit misiunile umanitare pentru care luptă.

Vă așteptăm înapoi la Brezoiul Lumii și diseară, 25 iunie, unde ne dorim să închidem împreună într-un mare fel ediția din acest an Bikers For Humanity Rock Fest 2023! Alături de noi, pe scenă, îi avem pe: Phoenix, Cargo, Compact Paul Ciuci, Celelalte Cuvinte, Krypton și Gothic.

Împreună suntem Bikers For Humanity!

PRIMA ZI LA BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2023

Abia așteptam să vă revedem la ediția a doua a Bikers For Humanity, cel mai mare festival al rockului autohton din România. Și ne-am bucurat nespus să vedem câte mii de oameni au fost alături de noi în prima zi a festivalului, seara trecută, 23 iunie. Am avut noroc de o vreme excelentă, de un line-up fenomenal și de un public extraordinar căruia nu putem decât să-i mulțumim pentru energia minunată de care a dat dovadă!

Ziua a debutat cu tinerii de la Electric Humidity care au spart gheața într-un mare fel. Asta e și unul dintre lucrurile care ne face cel mai fericiți la acest festival. Faptul că, alături de trupe mari ale rockului românesc, avem posibilitatea de a aduce în fața spectatorilor rockeri tineri, la început de drum, care au un potențial fantastic și de care vom tot auzi în viitor. Până la urmă, mereu a fost minunat la muzica rock că reușește să aducă împreună oameni din toate colțurile lumii și din toate segmentele de vârstă.

Seara a continuat într-un mare stil cu Civis Rebels, Bucium și Altar. Fiecare dintre ei cântă un alt stil de rock, abordează instrumente diferite în concerte și deși au energia lor proprie, au în comun pasiunea pentru muzică, dorința de a da tot ce au mai bun pentru oamenii care vin să-i vadă și profesionalismul de care dau dovadă în tot ce fac.

Cine a venit aseară sau anul trecut la Bikers For Humanity Rock Fest știe că acest eveniment e o experiență care trebuie trăită și care e greu de exprimat în cuvinte. Cele trei zile de la Brezoiul Lumii nu sunt doar despre muzică. Ele sunt despre mult mai mult: o familie de bikeri unită și cu sufletul mare care se adună și pun umărul la treabă pentru a organiza aceste zile în scop umanitare, o mare de spectatori prietenoși care se adună pentru a petrece timpul împreună și pentru a crea amintiri de neuitat pe muzică bună, toate într-un cadru superb de natură pe care-l oferă Brezoiul. La astea se adaugă, bineînțeles, faptul că tot ce se întâmplă aici e destinat cauzelor pentru care luptă echipa BFH. Toți banii strânși în aceste zile merg direct către oamenii mai puțin norocoși care au nevoie de o speranță la o viață mai bună.

Seara s-a încheiat cu Alternosfera și un show incendiar Trooper, în fața a mii de oameni care purtau tricourile Bikers For Humanity. Încurajăm oamenii să ne viziteze standul de merchandise al prietenilor de la Călare Pe Două Roți. La fel ca și în cazul biletelor pentru festival, sumele strânse din merchandise ne ajută să ducem povestea BFH mai departe și să ajungem la cât mai mulți dintre cei care au nevoie de noi.

Atmosfera din prima seară a fost de poveste când oamenii au cântat la unison, au strigat, au dansat, au fluturat steagurile BFH, al României sau al Rep. Moldova, sau au format o mare de luminițe. Și deși noaptea n-a fost lipsită de unele defecțiuni tehnice, le mulțumim celor care au arătat susținere și înțelegere în fața unor situații care survin, independent de dorința noastră.

Cel mai frumos moment al serii a fost, probabil, acordarea titlului de Ambasadori Bikers For Humanity baieților din Trooper. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru noi în toți acești ani și ne bucurăm să-i avem alături în această călătorie pe două roți.

Abia așteptăm să vă revedem diseară la a doua seară Bikers For Humanity Rock Fest împreună cu Vița De Vie, Dirty Shirt, Bucovina, Antract, Anton și Revolter. De asemenea, nu uitați că mâine, 25 iunie, îi vedem pe PhoePrima zi de Bikers For Humanity Rock Fest 2023

Abia așteptam să vă revedem la ediția a doua a Bikers For Humanity, cel mai mare festival al rockului autohton din România. Și ne-am bucurat nespus să vedem câte mii de oameni au fost alături de noi în prima zi a festivalului, seara trecută, 23 iunie. Am avut noroc de o vreme excelentă, de un line-up fenomenal și de un public extraordinar căruia nu putem decât să-i mulțumim pentru energia minunată de care a dat dovadă!

Ziua a debutat cu tinerii de la Electric Humidity care au spart gheața într-un mare fel. Asta e și unul dintre lucrurile care ne face cel mai fericiți la acest festival. Faptul că, alături de trupe mari ale rockului românesc, avem posibilitatea de a aduce în fața spectatorilor rockeri tineri, la început de drum, care au un potențial fantastic și de care vom tot auzi în viitor. Până la urmă, mereu a fost minunat la muzica rock că reușește să aducă împreună oameni din toate colțurile lumii și din toate segmentele de vârstă.

Seara a continuat într-un mare stil cu Civis Rebels, Bucium și Altar. Fiecare dintre ei cântă un alt stil de rock, abordează instrumente diferite în concerte și deși au energia lor proprie, au în comun pasiunea pentru muzică, dorința de a da tot ce au mai bun pentru oamenii care vin să-i vadă și profesionalismul de care dau dovadă în tot ce fac.

Cine a venit aseară sau anul trecut la Bikers For Humanity Rock Fest știe că acest eveniment e o experiență care trebuie trăită și care e greu de exprimat în cuvinte. Cele trei zile de la Brezoiul Lumii nu sunt doar despre muzică. Ele sunt despre mult mai mult: o familie de bikeri unită și cu sufletul mare care se adună și pun umărul la treabă pentru a organiza aceste zile în scop umanitare, o mare de spectatori prietenoși care se adună pentru a petrece timpul împreună și pentru a crea amintiri de neuitat pe muzică bună, toate într-un cadru superb de natură pe care-l oferă Brezoiul. La astea se adaugă, bineînțeles, faptul că tot ce se întâmplă aici e destinat cauzelor pentru care luptă echipa BFH. Toți banii strânși în aceste zile merg direct către oamenii mai puțin norocoși care au nevoie de o speranță la o viață mai bună.

Seara s-a încheiat cu Alternosfera și un show incendiar Trooper, în fața a mii de oameni care purtau tricourile Bikers For Humanity. Încurajăm oamenii să ne viziteze standul de merchandise al prietenilor de la Călare Pe Două Roți. La fel ca și în cazul biletelor pentru festival, sumele strânse din merchandise ne ajută să ducem povestea BFH mai departe și să ajungem la cât mai mulți dintre cei care au nevoie de noi.

Atmosfera din prima seară a fost de poveste când oamenii au cântat la unison, au strigat, au dansat, au fluturat steagurile BFH, al României sau al Rep. Moldova, sau au format o mare de luminițe. Și deși noaptea n-a fost lipsită de unele defecțiuni tehnice, le mulțumim celor care au arătat susținere și înțelegere în fața unor situații care survin, independent de dorința noastră.

Cel mai frumos moment al serii a fost, probabil, acordarea titlului de Ambasadori Bikers For Humanity baieților din Trooper. Le suntem recunoscători pentru tot ce au făcut pentru noi în toți acești ani și ne bucurăm să-i avem alături în această călătorie pe două roți.

Abia așteptăm să vă revedem diseară la a doua seară Bikers For Humanity Rock Fest împreună cu Vița De Vie, Dirty Shirt, Bucovina, Antract, Anton și Revolter. De asemenea, nu uitați că mâine, 25 iunie, îi vedem pe Phoenix, Cargo, Compact Paul Ciuci, Celelalte Cuvinte, Krypton și Gothic.

Împreună suntem Bikers For Humanity!nix, Cargo, Compact Paul Ciuci, Celelalte Cuvinte, Krypton și Gothic.

Împreună suntem Bikers For Humanity!
Bikers For Humanity Rock Fest revine la #BrezoiulLumii între 23-25 iunie 2023, reunind întreaga familie rock, cea mai tare muzică și o cauză specială.
Am ajuns la finalul line-up-ului Bikers For Humanity Rock Fest 2023 și la cel care a reunit laolaltă toate numele pe de afiș, aducând la viață o nouă ediție a acestui proiect.
Vocea, inima, motorul Bikers For Humanity Rock Fest, Cristian Hrubaru este gazda festivalului și timp de 3 zile ne va povesti pe scenă, nu doar despre toate trupele awesome prezente, ci și despre visele împlinite de Bikers for Humanity Romania, prin cauzele cărora se dedică.
 
Noul record în sfera ROCK-ului pentru bine îl vom seta împreună în weekendul 23-25 iunie.🤩😎🤘

"Aici nu contează cine ești, nu contează că ești vedetă de tv, chirurg, om de afaceri prosper sau artist. Nu contează nici ce motor ai, contează doar să fii om. Așa ajungi să faci parte din gașca asta de oameni pe care îi unește o singură pasiune."

We’ll rock really hard, but we’ll do a lot of good, too! #letsrockforgood😎🤘 🤘 🤘
 

Un număr limitat de bilete este disponibil la prețul promoțional de 200 lei/pers!
Bikers For Humanity Rock Fest 2023

La fel ca întotdeauna, Live Music Summer Camp Brezoi, vor direcționa profitul din vânzarea biletelor din acel weekend către Bikers For Humanity România, pentru următoarele acțiuni pe care le facem cu atât de mult drag.

BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2023 LINE-UP

Mai multe
articole

Înscriere pentru weekendul 1

8 - 10 iulie