31 Mai – 2 Iunie 2019, Tulcea TL

Date

Dintre toate acțiunile Bikers for Humanity până în prezent, cea din 2019 de la Tulcea a fost cea mai aproape de inimile noastre. Aici era vorba de copii!

Dintre toate acțiunile Bikers for Humanity până în prezent, cea din 2019 de la Tulcea a fost cea mai aproape de inimile noastre. Aici era vorba de copii!

Peste 300 de motocicliști au adus un zâmbet celor 53 de copii instituționalizați din Centrul “Cocorii”. Țelul nostru a fost să le aducem o grămadă de cadouri și să le îmbunătățim condițiile de trai din cele 7 locații: 4 apartamente și 3 căsuțe. Și în acest an mobilizarea comunității moto a fost exemplară: în numai două ore s-au înscris 250 de voluntari…au venit peste 300. Știi că faci parte din ceva nobil, important, omenesc, atunci când citești un anunț pe FB: “Schimb bilet la concertul Metallica cu un loc pe listele de voluntari de la Bikers for Humanity!” 🙂 Donațiile de la oameni care n-au legătură cu fenomenul moto, au fost cu sutele. Prin intermediul FB și a Rock Fm-ului am făcut cunoscută intenția noastră, iar oameni din toată țara trimiteau sau aduceau personal pachete cu haine, rechizite, cărți, jucării.

Foarte important de menționat: personalități din sport și nu numai au fost implicate în campania noastră. S-a strâns o sumă importantă de bani în urma scoaterii pe site-ul nostru, la licitație, a unei măști de scrima oferită de marea noastră campioană, Ana-Maria Brânză (cu acea mască Ana a câștigat o competiție foarte importantă).
Antrenorul de atunci al naționalei de fotbal, Cosmin Contra, a venit în sprijinul copiilor cu un tricou oficial ce purta semnăturile jucătorilor reprezentativei noastre.

Partenerul nostru principal, AMEROPA, a fost mult mai generos decât în anul precedent. O firmă formată din motocicliști, Călăre Pe Două Roți, care se ocupă de imprimări tricouri, șepci, etc., a hotărât să ne facă tot soiul de articole promoționale. Toți banii obținuți în urma vânzării acestora au fost direcționați către campania noastră.

Am avut, credem noi, suficient cât să facem unele schimbări majore în cele 7 locații: geamuri termoman, mobilier, două magazii, garduri, centrale termice sau repararea pereților plus muuulte dulciuri și jucării. Fiecare copil a primit atunci un laptop sau o tabletă, mulți dintre ei ne-au întrebat dacă sunt de jucărie, ei văzând așa ceva doar în filme. O noapte întreagă au sortat fetele noastre (soții, iubite, motocicliste, etc) donațiile, astfel încât s-au făcut pachete pe criterii de sex și vârstă. Fiecare copil, dintre cei 53, a beneficiat de un consult oftalmologic gratuit, iar cei care au avut nevoie au primit ochelari. Evident, medicul care s-a preocupat îndeaproape ca toți copii să aibă parte de acest lucru este tot motociclist. Până și clown-ul pe care l-am adus să înveselească prichindeii era biker.

În timpul în care o parte din bikeri lucrau la apartamente și căsuțe, trebuia să-i ținem pe copii ocupați. Primul lucru pe care l-am făcut sâmbătă dimineață: am îmbarcat copiii în microbuze și i-am dus la herghelie. Au călărit, s-au zbenguit, după care i-am adus la cartierul nostru general, locație pusă la dispoziție de clubul moto din Tulcea, Seawolves MC. Acolo cântec, joc și voie bună. Am fost foarte impresionați să aflăm că și copiii au pus la cale un program artistic dedicat bikerilor cu dansuri, poezii și cântece. John, bateristul formației Compact le-a predat copiilor lecții de tobe. S-a tras cu arcul, au fost pictați pe față, au fost prinși într-o mulțime de jocuri.

În acest timp convoaiele, vreo 10 la număr, formate din motociclete și mașini, au mers prin satele din județul Tulcea, prin localități alese la întâmplare, unde au împărțit donații: haine, jucării sau alimente. Acolo unde am văzut copii sau oameni necăjiți, am împărțit.
Bikers for Humanity va continua atâta timp cât vor există motocicliști în România. E greu până ieși din zona de confort. Odată pus în mișcare, nu te mai poți opri. Și la fel de mulți sunt cei care gândesc despre comunitatea noastră ca fiind agresivă, bețivă, fără respect. Nu spun că nu există excepții, însă dacă ne uităm în societate, și oameni fără tatuaje, ingrijiti…doar fizic…nu sunt departe de aceste “etichete”.

Acești oameni, pentru că sunt oameni, s-au jucat cu copiii și deși era haios să vezi niște bikeri mari și tatuați jucându-se cu copii, de parcă ei erau copii, și plângând de emoții, au plecat fericiți și împliniți, știind că au făcut mai mult decât să arunce niște betoane sau să bată niște cuie, ci au adus speranța și un vitor mai frumos pentru aceste suflete cu șanse mici de a primi ceea ce au primit din toată inimă de la Bikers for Humanity.

Împreună suntem Bikers For Humanity!

Împreună suntem Bikers For Humanity

Mai multe
articole

Înscriere pentru weekendul 1

8 - 10 iulie