1 – 3 Iunie 2018, Chirnogeni CT

Chirnogeni , jud. Constanța, a fost prima ediție unde am acționat fără sprijinul Habitat. Am găsit câțiva sponsori generoși (Ameropa, Ferma Stoian, K-Box, IPSO), câțiva parteneri foarte receptivi și inimoși (Călăre Pe Două Roți) și am acționat aproape cum ne-a dus capul, folosindu-ne de experiența edițiilor anterioare.

Primarul de acolo a fost încântat și deschis la inițiativa noastră. Primul lucru pe care l-am cerut a fost să ne asigure un spațiu unde să campăm. Prin urmare, tabăra noastră a fost așezată pe stadionul din localitate.

« 1 de 5 »

Misiunea noastră a fost să reabilităm 9 case, ale unor oameni cu care soarta n-a fost tocmai blândă. Așa că, la începutul lui iunie, peste 300 de motocicliști din toată țara, cu bagaje, echipamente de protecție și jucării pe motoare, spuneau “prezent” la cea de-a treia ediție BFH. Sâmbătă dimineață, ne-am împărțit pe echipe și am luat cu asalt cele 9 case. Obiectivul noastru era să facem tot ce ne stă în putință să îmbunătățim condițiile de trai ale celor 9 familii nevoiașe: tablă nouă pe acoperișuri, izolarea pereților, văruit geamuri termopan, schimbarea tuturor obiectelor de iluminat, etc. Ulterior, prin decembrie, cu sprijinul AMEROPA, fiecare familie a primit câte un frigider, aragaz, cuptor cu microunde, iar copiii câte un pachet cu dulciuri.

Vremea a ținut cu noi în acel weekend și am putut să facem aproape tot ce ne-am propus. Întotdeauna la fiecare ediție Bikers For Humanity, în situația în care unele lucrări care dintr-un motiv sau altul nu sunt încheiate, avem tocmită o echipă profesionistă de constructori care finalizează lucrările în zilele imediat următoare. Desigur, la sfârșitul zilei, eram cu toții murdari, transpirați, obosiți, însă pe chipul fiecăruia dintre noi se putea citi fericirea aia pură de a fi implicat în ceva atât de nobil. Aveam ce povesti când aveau să fie nămeții cât casa!

« 1 de 15 »

Unul dintre cele mai frumoase momente de la Chirnogeni a fost acela când doi motocicliști, el și ea, s-au căsătorit chiar acolo pe stadion, la locul de campare. Nașii au fost un cuplu de voluntari cu care s-au cunoscut, tot la Bikers for Humanity, cu un an înainte. Primarul din Chirnogeni a oficiat căsătoria, iar noi ceilalți am fost nuntașii. A fost prima nuntă în salopete de muncă și căști de protecție la care am fost vreodată.

« 1 de 5 »

Însă satisfacția supremă a fost aceea că am reușit să facem 9 familii fericite, pentru care iernile în casele lor nu vor mai fi atât de aspre. Lumina din privirile lor și îmbrățișările de la plecare sunt suficiente ca răsplată și mai ales ca o motivație puternică de a continua această campanie. Nimic nu se compară cu acel “Să vă dea Dumnezeu sănătate!”, spus din toată inima la plecare, de către niște oameni pe care nu i-am văzut până atunci și pe care, sincer, sunt slabe șanse să-i mai vedem vreodată.

« 1 de 3 »

Povestea în câteva fotografii
Album foto 1 / Album foto 2 / Album foto 3 / Album foto 4