BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2022 BREZOI

Date

Toți cei care au fost în weekendul 24-26 iunie 2022, sau cei care ne-au urmărit on-line, o pot confirma fără să stea o clipă pe gânduri:
BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST 2022 a fost un succes total și răsunător! La „Brezoiul Lumii”, bikerii, rockerii și oamenii cu suflete mari, s-au distrat 3 zile și 3 nopți. Chiar dacă au mai fost mici sincope la organizare (deh…e prima oară pentru noi) și o problemă cu sunetul la Trooper (spre disperarea lui Hrubaru 😁), lucrurile au decurs cu bucurie și cu sentimentul că toată lumea era prietenă cu toată lumea. În plus, cu toții ne aflam acolo pentru a ne distra și pentru a ajuta. Așa cum au promis, organizatorii Live Music Summer Camp Brezoi, vor direcționa profitul din vânzarea biletelor din acel weekend către Bikers For Humanity România, pentru acțiunea de la Nucșoara. Bikerii voluntari, vor construi o cabană cu observator astronimic pentru 400 de copii ce provin din medii defavorizate, de care au grijă prietenii de la Asociația Casa Bună, în frunte cu Valeriu Nicolae.

Foto: Gelu Coltău

BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST ZIUA 1

Vineri (24 iunie), ușor, ușor, pe la amiază, zgomotul motocicletelor și probele de sunet anunțau Brezoiul că începe un weekend de pomină. De la ora 18 a început primul concert, cu puștii teribili de la REVOLVER (Sibiu). Ei au spart gheața! Au urmat ROADKILL SODA, ZOB și TIMPURI NOI. Seara s-a încheiat într-o manieră colosală, în fața a 4000 de oameni, cu un show bestial pus în scenă de CARGO. Cu aceeași ocazie, CAVALERII, au fost primii care au primit distincția de „Ambasadori Oficiali Bikers For Humanity România”! Toate hiturile mari ale trupei au fost cântate, iar la „Ploaia”, invitat să cânte cu Adi „Baciu” Igrișan, a fost prezentatorul evenimentului, Cristian Hrubaru (Rock FM). Prieten vechi al trupei, realizatorul radio și inițiatorul Bikers For Humanity, vizibil emoționat, i-a lăsat mai mult publicului această plăcere, de a cânta una dintre cele mai frumoase balade rock românești scrise vreodată. A fost o seară de poveste… care a continuat cu un rock-dj, în cortul uriaș amenajat special pentru after-party.

Nimeni nu se dădea dus la culcare!

Foto: Gelu Coltău

BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST ZIUA 2

Sâmbătă (26 iunie), pe la prânz au început probele de sunet. Căldura punea încet stăpânire pe Summer Camp Brezoi. Unii au ales să facă plajă, alții au ales drumețiile montane sau plimbarea cu motocicleta, în zona aceea spectaculoasa care e atât de ofertantă pentru bikeri.
La ora 18 a început a doua seară de festival, în forță: Trupa CASH a adus destul de repede publicul în fața scenei. Băieții ăștia chiar știu meserie, a fost nebunie curată! A urmat trupa ANTON, al carei lider, OVIDIU ANTON, a compus imnul BFH, în urmă cu câțiva ani. „Inevitabil”, Hrubaru a fost invitat să li se alăture, atunci când imnul campaniei s-a cântat la unison cu publicul deja numeros din fața scenei.
După ei a venit artileria grea: BUCOVINA, TROOPER și IRIS – C Minculescu, Valter și Boro.
Pe lângă nebunia rock iscată de Crivăț și gașca lui, în cadrul concertului, Florin Țibu și-a donat vesta lui de suflet, pe care a purtat-o mai bine de 13 ani, pe motocicletă, pe scenă, pe bicicletă sau chiar…trotinetă! 😁 Nu e glumă! Celebra vestă a fost scoasă la licitație de Bikers For Humanity, pentru susținerea acțiunii de la Nucșoara. A urmat Trooper! Era clar că Brezoiul nu putea să citească în liniște la ora aceea. Trooper este una dintre primele formații care au susținut campaniile motocicliștilor, încă din prima secundă a existenței ei. Coiotu’ și-a donat cândva microfonul cu care a cântat prima dată pe o scenă, Balauru’ a donat lecții de chitară, plus multe mesaje de susținere din partea formației. A fost delir! Publicul a cântat și s-a zbânțuit pe tot parcursul show-ului. La „Două Roți” a fost invitat pe scenă Hrubaru. Intuiți ce-a ieșit! 😁 Băieții au părăsit scena cu zâmbetul pe buze și au stat la poze și autografe cu fanii până târziu…cu fiecare!
Seara s-a încheiat cu IRIS – Cristi Minculescu Valter și Boro. În jur de 5000 de oameni au cântat notă cu notă, piesă cu piesă, alături de veterani. Lui Cristi i se citea fericirea pe față și cânta de parcă n-ar face-o în fiecare weekend, de trei ori uneori. „Baby”, „Somn Bizar”, „Floare de Iris”, toate piesele mari s-au auzit în Summer Camp și în munții Brezoiului Lumii!

Foto: Gelu Coltău

BIKERS FOR HUMANITY ROCK FEST ZIUA 3

Duminică, 27 iunie, ziua a început cu niște nori grei și inevitabil a venit ploaia. Ne-am rugat la toți Sfinții și la ”responsabilii cu apa”, de acolo de sus, să ne lase în pace vremea rea și în a treia zi de festival. A fost după sufletul celor prezenți acolo, a ieșit soarele și la ora 19 am dat drumul la rock. Prima trupă a fost și cea cu singura voce feminină din eveniment, WILDSIDE din București. Energie cât China, n-a fost deloc dificil să adune oamenii în fața scenei. Momentul culminant a fost când au făcut un cover după Trooper, „Două Roți”, chemându-i alături de ei pe Balauru’, Cristi Oftez și surpriză? 😁 …Hrubaru. Publicul a reacționat nemaipomenit!
Una dintre surprizele foarte plăcute ale festivalului au fost vâlcenii de la CIVIC REBELS. Nu doar că au cântat senzațional dar publicul a aflat cu această ocazie că trupa a lansat recent un album și că membrii formației sunt preocupați în permanență de lansarea tinerelor talente locale. S-a cântat cu bărbăție, cu îndrăzneală și cu drag de public.
Apoi, am pus din nou „tunurile” pe public. A urmat CELELALTE CUVINTE, cu liderul Călin Pop dezlănțuit și cu un public familiarizat cu fiecare piesă a formației. Deja era lume multă și delir în fața scenei. S-au cântat piese mai vechi și mai noi, iar la sfârșit s-a lăsat cu Bis.
A urmat COMPACT și Paul Ciuci, o altă trupă apropiată sufletește de Bikers For Humanity. Printre cele mai recente obiecte scoase la licitație pentru acțiunile bikerilor voluntari, e o pereche de „teniși de turneu” cu autograful lui Paul și un set de corzi personalizat cu poza solistului COMPACT. Mai e nevoie să spunem că a fost senzațional? Că toată lumea, indiferent de vârstă, a cântat toate melodiile lansate de această uriașă fabrică de hituri românești? A fost WOW! „Cântec pentru prieteni” cu Hrubaru, „Fata din vis”, „Tu ești totul pentru mine”, „O noapte și-o zi”, „Am curaj”, toate melodiile alea mișto de care pe multi ne leagă amintiri frumoase.  3000 de oameni fredonau piesele lor în Summer Camp Brezoi, chiar și când COMPACT a coborât de pe scenă. Cu toții și-ar fi dorit și mai mult…măcar o noapte și-o zi! :))
Așa cum era firesc, Bikers For Humanity Rock Fest, prima ediție, nu se putea încheia decât cu LEGENDA. În momentul în care Nicu Covaci a urcat pe scenă și a vorbit publicului, oamenii au amuțit pentru câteva secunde. După salutul cordial și câteva cuvinte, Nicu și-a invitat haiducii pe scenă: Costin Adam, Cristi Gram, Flaviu, Vladi și Lavinia Săteanu. Apoi s-au dezlănțuit! Toate piesele care au făcut istorie în cultura românescă au fost cântate, alături de un public senzațional, care nu s-a lăsat dus la culcare nici la două noaptea…dimineața. Chiar dacă prichindeii mai moțăiau, dacă li se spunea să meargă la nani, făceau scandal.

S-a cântat și s-a jucat, până-n zori.

Foto: Gelu Coltău

Obosiți dar fericiți, în seara aceea, noi cei care am pus la cale acest eveniment, am strâns ce era de strâns și am petrecut până dimineață. Avem convingerea că toți oamenii care au fost la Brezoi, în acel weekend, au plecat acasă bucuroși că s-au distrat și au ajutat!

Pe toată durata evenimentului, în incinta festivalului a fost prezent Centrul mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență al IGSU. Angajații Inspectoratului au transmis printr-un comunicat următoarele:

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, în perioada 24-26 Iunie, angajații din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență General Magheru al județului Vâlcea au desfășurat în localitatea Brezoi, o acțiune de instruire a cetățenilor cu ajutorul Centrului mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul evenimentului Bikers For Humanity Rock Fest 2022, organizat în orașul Brezoi, unde 875 de persoane au participat la instruirile organizate.

Centrul mobil este dotat cu echipamente inteligente cu ajutorul cărora se simulează situații de urgență complexe, precum incendiile din locuințe, un pachet pentru condiții meteo extreme sau simularea realistă a unui cutremur și a modalității în care acesta se percepe într-o casă sau într-un apartament.

Prin obiectivul său de pregătire a populației, centrul mobil are rolul de îmbunătățire a capacității de identificare și reducere a pericolelor, astfel încât să scadă numărul de accidente produse în locuințe. La sesiunea de instruire le-au fost oferite participanților mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia, fiind conceput să poată asigura o expunere în situații cat mai aproape de realitate.

Centru mobil de instruire a populației pentru răspuns la situații de urgență face parte din demersurile întreprinse de DSU și IGSU, alături de „Caravana Fii pregătit”, pentru pregătirea populației pentru un răspuns prompt, adecvat și eficient în diverse situații de urgență.

Banii, din profitul obținut din vânzarea biletelor acestui festival, vor ajuta voluntarii Bikers for Humanity să ridice o cabană cu observator astronomic, în Nucșoara, jud. Argeș! La fel și în cazul tricourilor, bandanelor, tot ce e cu însemnele noastre. Vă mulțumim că le purtați, nu doar că ne onorați, dar puneți și umărul la clădirea unui nou vis.
Vă mulțumim!
Împreună suntem Bikers for Humanity!

Mai multe
articole

Înscriere pentru weekendul 1

8 - 10 iulie