#casapentrupici – Com Scrioaștea, jud. Teleorman – 25-27 iunie 2021

Date

25-27 iuni 2021 - Com. Scrioaștea, jud. Teleorman

La invitația arhitectului Ciprian Vlaicu, cel care a demarat proiectul #Casapentrupici, voluntarii Bikers For Humanity au pus umărul la ridicarea casei pentru o familie grea încercată din Com. Scrioaștea, jud. Teleorman.

Misiunea a fost una clară: într-o singură zi să ridicăm casa în care își vor duce traiul cei 4 frați alături de bunica lor în vârstă de 80 de ani!

S-au înscris pentru această acțiune 50 de voluntari, iar vineri dimineață am pornit, călare pe motoare, către Scrioaștea. Am simțit încă de la primele minute ale dimineții că va fi un weekend incendiar, dar cele 38 de grade anunțate de meteorologi nu ne-au descurajat.

Ajunși la destinație, am instalat tabăra pe stadionul de la intrarea în comună și am ascultat instrucțiunile constructorilor pentru ziua următoare. Aveam de ridicat pereții casei, de făcut structura pentru acoperiș, de săpat traseele exterioare pentru alimentarea cu apă și evacuarea celei menajere, de realizat căminul de apă și tot ce mai trebuia ca planul să fie dus la bun sfârșit.

A doua zi, după ce am luat împreună mic-dejunul, ora 9 ne găsea deja pe șantier. Știam deja că va fi o zi lungă și nu ne-am permis să pierdem timp prețios.

De departe cea mai interesantă donație primită a fost din partea unui biker de-al nostru, Ionuț Crăciun, care nu a putut să ne ajute la muncă, însă a adus 200 de sarmale pentru cei prezenți pe șantier. Mulțumim bro și sărut mâna pentru masă!

După o zi de caniculă și aproximativ 500 de litri de apă consumați, multitudinea de materiale ce se aflau pe șantier au fost transformate în #casapentrupici!
Și aceasta a fost doar încălzirea pentru misiunea noastră de anul acesta, când în cele 3 weekenduri vom finaliza renovarea centrelor pentru copiii instituționalizați din Râmnicu Sărat.

Împreună suntem Bikers For Humanity!

Împreună suntem Bikers For Humanity

Mai multe
articole

Înscriere pentru weekendul 1

8 - 10 iulie