BFH în Holbav, jud. Brașov – 14 dec. 2020

Ultima donare înainte de votare! – 4 dec. 2020
6 decembrie 2020
Căminul „Alecu Bagdad” – 30 dec. 2020
31 decembrie 2020

BFH în Holbav, jud. Brașov – 14 dec. 2020

14 decembrie 2020
Am revenit în Holbav la 9 zile distanță de la ultima noastră vizită, atunci când am urcat cu cadourile de Moș Nicolae la cele 3 familii.
Atunci am văzut o baracă ruginită și ponosită la marginea drumului, dar nu i-am dat importanță. Nici prin cap nu ne trecea că locuiește cineva acolo. Părea „aruncată la gunoi”.

Prietena noastră Noemi, un alt om extraordinar cu un suflet uriaș, ne-a spus că acolo isi duce traiul o familie cu câțiva copii. Nu ne venea sa credem…Ne-am întors acolo și ne-am pus mâinile în cap! Cât eram noi de bikeri, tatuați și vânjoși, ne-au dat lacrimile. Am știut instantaneu că nu era ultima oară când vedem Holbavul pe anul acesta. Din momentul acela s-a declanșat nebunia. „În cel mai scurt timp, acești copiii trebuie să stea în condiții cât de cât decente!”, ne-am zis. Venise iarna, iar noi nu acceptam nici în ruptul capului să lăsăm lucrurile așa.

Am ajuns acasă și am lansat un apel pe FB. Incredibil cât de repede s-a mobilizat comunitatea, moto și nu numai. Oameni de pretutindeni au donat cât au putut, astfel încât în 9 zile am reușit sa comandăm și să avem acest container de birouri, transformat intr-o căsuță „ca-n povești”, așa cum zicea un prichindel.

Datorită vouă, copiii au pătuțuri, saltele, pilote, perne, lenjerii noi nouțe. Soba aceea nouă, a încălzit imediat căsuța. Chiuveta, rezervor de apă, comode, masă, scaune, chiar și un brăduț (realizat de calarepedouaroti.ro)…cam tot ce trebuia în măsura în care a permis acest spațiu. Și o icoana pe unul din pereți!

Fiecare copil a găsit dulciuri sub pernă, iar în pat îi așteptau câte un „muțulache” de pluș. Au primit haine noi, curate, tot felul de lucrușoare care să-i facă sa simtă Craciunul putin mai altfel decât data trecută. Am lăsat acolo mop, găleată, detergenți, vesela…totul nou! Periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, prosoape, etc. În scurt timp, un voluntar din București (de la Free Miorița) le va instala un panou solar cu baterie, în mod special pentru lumina becului.
Nu mai povestim cât am tremurat de frică să nu o ia căsuța la vale, în timp ce era transportată acolo în munți, pe niște drumuri în care îți era teama și cu 4x4. Oamenii ăia mununați de la primărie au adus 2 tractoare să o putem da jos din TIR și să o ducem în condiții bune sus…cel mai sus :)

Mulțumim pentru dibăcia și grija arătată în condițiile acelea extreme. Când am văzut cum dansează Lambada tractorul și remorca, în care era căsuța, pe noroaiele alea, am zis: „Doamne, nu te culca acum!”. Am slăbit zece kile'.
Dacă o lua înapoi la vale, pe noi care eram în mașinile din spate, ne lua ca pe popice. Ca să nu mai zic ce se putea intampla cu „căsuța”. Am zis Tatăl Nostru de cel putin 15 ori, ieri! :) Sa vă dea Dumnezeu “LIKE”!
Da, există MAGIE! Atunci când oameni de pretutindeni, mulți dintre ei anonimi, decid că TREBUIE făcut ceva, IMEDIAT minunile se întâmplă!

Noi am fost acolo doar o mână de oameni, am asamblat, am făcut curățenie, am făcut ce trebuie. (Noemi și Csaby, aveți mâini de aur!) Insă fără voi, cei care nu ați rămas indiferenti, lucrurile acestea frumoase nu ar fi fost posibile.

Vă mulțumim și vă dorim sincer Sărbători fericite!
O știți deja, împreună suntem Bikers For Humanity!

Foto: Gelu Coltău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *