2 – 4 Iunie 2017, Cumpăna CT

După succesul de la Bacău, am decis împreună că această acțiune trebuie să meargă mai departe, fiind un lucru prea frumos care ni se întâmplă și ar fi o greșeală să nu aibă continuitate. Am luat legătura cu cei de la Habitat și am decis că trebuie să dăm o mână de ajutor pe șantierul din Cumpăna, jud. Constanța.

De data aceasta s-a stabilit că e nevoie de un număr mai mic de bikeri…150. Era foarte bine că s-a stabilit acest aspect pentru că „riscam” să vină cel puțin 1000 după succesul din anul anterior. Într-o astfel de situație se punea problema asigurării frontului de lucru, scule, echipamente de protecție, o întreagă logistică.

La începutul lunii iunie, 150 de motocicliști din toată țara, eram pe șantierul din Cumpăna. Vremea a fost superbă, numai bună de muncit. S-au săpat șanțuri, s-au confecționat stâlpi din fier beton, s-a văruit, s-au ridicat pereți, s-au izolat pereți exteriori și interiori, s-a făcut cam tot ce a depins de noi și ne-am propus să facem în acea zi. Acțiunile Bikers For Humanity se desfășoară pe perioada unui weekend. Vinerea este ziua în care motocicliștii vin pe șantier, își instalează corturile, își pregătesc echipamentul și se odihnesc pentru a doua zi. Sâmbăta este ziua de lucru: de la 7 dimineață până când se lasă seara… Duminica bem cafeaua, strângem corturile, facem curățenie și plecăm spre casele noastre. Duminica este ziua aceea în care ne luăm rămas bun de la beneficiari. De fiecare dată, avem parte de aceleași reacții: când venim vineri acolo suntem priviți cu suspiciune, genul :”Te las să-mi faci casă, dar nu te las să intri în ea”, iar la plecare ne îmbrățișează cu lacrimi în ochi și ne mulțumesc pentru ajutor.

« 1 de 15 »

Acestea sunt motivele pentru care facem Bikers For Humanity: fericirea personală și mai ales fericirea pe care o lăsăm în urma noastră.

Povestea în câteva fotografii.