Despre noi

Cine suntem?

Motocicliști din România, membri în cluburi moto sau nu, și prietenii acestora, motociclisti sau nu, de bunavoie, împreuna în Bikers For Humanity România.

Scopul nostru?

Editia I: În 2016, la Bacau, am ajutat la realizarea fundatiilor a 40 de case pentru 36 de familii care nu au avut acelasi noroc ca noi. O “intrunire moto” de construit case, la care au participat peste 400 de bikeri.

Editia a II-a: În 2017, în comuna Cumpăna, județul Constanța, am realizat săpăturile pentru fundațiile a două cvadruplexuri, am făcut armăturile și am turnat beton în fundații. La alte două cvadruplexuri am lucrat la izolația interioară și exterioară. Beneficiare au fost 16 familii cu venituri mici.

Editia a III-a: In 2018, am mers tot în județul Constanța, însă în comuna Chirnogeni. Cu sprijinul unor oameni și companii care au dorit sa ne ajute neconditionat, am avut fonduri suficiente pentru a reabilita casele a nouă familii cu posibilități materiale reduse. Împreună am schimbat acoperișurile, am îndreptat și izolat pereții exteriori, am văruit în interior, am schimbat tâmplăria, am adus și înlocuit electrocasnice acolo unde a fost nevoie, iar donațiile de haine, jucării și piese de mobilier au fost împărțite beneficiarilor.

EVENT TO BE Editia a IV-a: În 2019, între 31 mai și 2 iunie, vom fi la Tulcea. 53 de copii institutionalizati au nevoie de ajutorul nostru. Împreună vom îmbunătăți condițiile de locuit din cele 7 proprietăți care alcătuiesc Complexul de Tip Familial Tulcea. Vom reface locurile de joacă și vom construi magazii de depozitare a alimentelor, vom monta centrale termice și calorifere, vom înlocui tâmplăria, vom repara sau schimba mobilierul, vom utila bucătăriile și vom da o petrecere mare pentru copii.

 

Cum am pornit?

În toamna lui 2015, organizația Habitat for Humanity invita diferite persoane publice pentru a se alătura echipelor sale de voluntari, în proiectul Big Build. Printre ei se afla și omul de radio și televiziune Cristian Hrubaru.

Acesta este cunoscut atât pentru activitatea de radio și televiziune, cât și ca motociclist pasionat. Cristi este prezent în fiecare an la marile întruniri moto din România, atât în calitate de prezentator, cât și de biker.

Aflându-se în plin exercițiu de punere a tiglei pe casă (lucru pe care nu-l mai făcuse niciodata), Cristi Hrubaru și-a dat seama că motocicliștii din România, care fac în general multe acte de caritate (donări de sânge, ajutor pentru vârstnici și copii, deszăpeziri etc.), ar putea construi și case.

Așa a apărut Bikers for Humanity România.