Actiunea de voluntariat 2-4 Iunie 2017, Cumpăna, județul Constanța

Ne bucurăm să vă anunțăm că am strâns aproape 11,000 de euro, cu sprijinul generos al donatorilor corporate și individuali. Această sumă ne permite să organizăm evenimentul Bikers for Humanity, la care vă așteptăm cu drag pe toți cei aproximativ 125 de motocicliști care v-ați înscris. Vă mulțumim!

Vă așteptăm, pe cei înscriși, la Cumpăna (județul Constanța) vineri seara, pe 2 iunie, în apropierea șantierului Habitat for Humanity (lângă Campusul Școlar https://goo.gl/maps/uWBobcpCVJB2). Aici veti găsi pregătit spațiul pentru campare, cu acces la toalete ecologice. Motocicletele vor fi parcate în siguranță în curtea campusului școlar din apropiere. Tot acolo voluntarii vor putea să facă
duș.
Citeste aici ultimele detalii despre eveniment

Actiunea de voluntariat 2-4 Iunie 2017, Cumpăna, județul Constanța – vom lucra la patru cvadruplexuri pe care Habitat for Humanity le are in lucru, sa oferim astfel un nou start in viata pentru 16 familii care au nevoie de o locuinta.

Bikers For Humanity Romania, editia a doua, se va desfasura in weekendul 02-04 iunie 2017, la Cumpana, judetul Constanta. Editia de anul trecut, la Bacau, a fost cea mai mare mobilizare a comunitatii moto pentru o cauza sociala.

Pentru ca evenimentul din acest an sa aiba loc, trebuie sa strangem suma de 38,000 de euro. Aceasta acopera costurile logistice pentru voluntari (masa, echipamente de protectie – casca, manusi, tricou, ochelari de protectie), pregatirea santierului pentru gazduirea voluntarilor, specialistii Habitat for Humanity care indruma pas cu pas voluntarii in activitatile de constructie, uneltele si materialele de constructie.

Foarte important! Evenimentul are loc doar daca se vor gasi sponsorii si fondurile necesare. In masura in care se strang doar o parte din fondurile necesare, va putea participa doar un numar limitat de motociclisti, alesi in functie de data inscrierii (pe principiul primul venit, primul servit).

Drept consecinta, anul acesta trebuie sa contribuim pe doua fronturi:

  • sa adunam fondurile necesare
  • volutariat, pe santier

Distribuiti evenimentul pe Facebook!
Distribuiti evenimentul pe Twitter
Distribuiti evenimentul pe Google+

Dati share evenimentului astfel incat sa reusim sa adunam fondurile necesare!

Se poate dona prin transfer bancar:
BRD Romania
IBAN: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500
Sucursala Oradea
Detalii tranzactie: “Donatie Bikers for Humanity 2017”

De asemenea, pe www.habitat.ro/bikers, exista un formular prin care se poate dona securizat prin card!

Voluntariat, pe santier

Pentru a deveni voluntar, trebuie sa te inscrii printr-un formular, pe care il gasesti pe pagina www.habitat.ro/bikers, accesand link-ul Inscrie-te din meniu. Numarul maxim de voluntari care pot lucra pe santier la acest eveniment este 350, iar daca fondurile necesare se vor strange partial, va putea participa doar un numar limitat de motociclisti, alesi in functie de data inscrierii (pe principiul primul venit, primul servit).

Pe santier, vom realiza sapaturile pentru fundatiile a doua dintre cvadruplexuri, armaturile si sa turnam beton in fundatii. La alte doua cvadruplexuri vom lucra la realizarea izolatiei interioare si exterioare. In toate aceste activitati, vom fi indrumati pas cu pas de catre specialistii Habitat for Humanity Romania.

La fel ca anul trecut, fiecare motociclist isi va asigura transportul pana la santier. Asiguram spatiu de campare langa santier si acces la dus.

Programul si ce vom munci

Vom lucra împreună la patru cvadruplexuri și vom avea activități foarte diverse: vom turna beton, vom vărui, vom vopsi și vom aplica tencuială decorativă, vom monta gips carton și vată minerală, vom munci la zidărie și la împrejmuire, vom realiza etrieri și vom lega grinzi pentru fundație. În toate aceste activități, veți fi îndrumați pas cu pas de către specialiștii Habitat for Humanity.

Începem munca sâmbătă devreme, la ora 8.30, cu orientarea, protecția muncii și împărțirea voluntarilor pe activități. Masa pe șantier va fi asigurată doar sâmbătă și include prânzul cu două pauze de cafea.

Duminică, strângem corturile și ne luam la revedere.

Siguranta pe santier si dress code-ul

Siguranța voluntarilor noștri este pe primul loc. Înainte de a intra pe șantier, fiecărui voluntar i se va face un instructaj de protecția muncii. Uneltele și căștile vor fi asigurate de către noi, însă trebuie să veniți pregătiți cu haine de șantier (de care să nu vă pară rău că se strică – blugi, pantaloni lungi de trening, tricou sau bluză lejeră și încălțăminte cu talpă groasă, care
protejează degetele, exclus sandale).
Din partea noastră veți primi un tricou branduit cu siglele Bikers for Humanity, Habitat for Humanity România, precum și cu ale sponsorilor și susținătorilor (Rock Fm, K-Box, Valtec, Visio Construction Works, KFC, Salonul AutoMoto, Smart Laundry, Holcim, Wienerberger, Tondach, Siniat, Celco).

Atentie! Copiii nu au voie in spatiul de santier, iar daca vrei sa vii cu ei la această actiune, ei trebuie sa fie supravegheati in permanenta de un adult.

Cumpana, judetul Constanta, pe harta